Je eigen biertuin in huis

Tuintafel

Als de zon schijnt en de stad uitnodigt tot verpozen, is het tijd om de biertuin weer te bezoeken. Wat is er lekkerder dan genieten van een koel, licht biertje in een gezellige sfeer? Als je dit gevoel in huis wilt halen, heb je de mogelijkheid om je eigen biertuin, naar Duits voorbeeld, in de tuin aan te leggen. Hoe werkt dat? Deze blog geeft informatie over een geslaagde biertuinsfeer in huis.

Een plek gevonden?

Allereerst is het belangrijk om een ​​juiste plek in de tuin te identificeren. Een zonnige plek is ideaal, maar zorgt ook voor wat schaduw als de temperaturen oplopen. Als er op een dag regen wordt aangekondigd, is een overkapping ideaal zodat je toch droog kunt genieten van een koud biertje. Om bierbanken te kunnen plaatsen dient ook aandacht te worden besteed aan een stevige ondergrond om meer stabiliteit te bieden. Als aan deze eisen wordt voldaan, kun je je eigen biertuin opzetten.

Het hangt af van de apparatuur en de tuinset!

Als je je eigen biertuin wilt opzetten, moet je eerst zorgen voor de juiste apparatuur. Dit omvat een typische biertentset bestaande uit tafels en banken. Hoeveel hiervan nodig zijn, hangt af van de grootte van de geplande biertuin. Het praktische van een biertentset: deze kan bij slecht weer snel en eenvoudig worden gedemonteerd. Naast het setje. je hebt een kleine teller nodig. Deze biedt ruimte voor een tapsysteem of een biervat. Als je dit niet hebt, kun je natuurlijk ook flessen gebruiken, maar zorg dan wel dat ze goed gekoeld zijn. Op het aanrecht kunnen ook bierglazen geplaatst worden, evenals andere glazen voor andere dranken. Want niet iedereen is een bierdrinker. Voor een origineel Beiers biertuingevoel zijn er ook verse pretzels op het aanrecht voor een snack tussen de maaltijden.

Mooie decoraties zorgen voor een bijzondere flair!

Wat zou een biertuin zijn zonder de juiste decoratie? Authentieke blauw-wit geblokte tafelkleden zijn ideaal voor de biertentset. In plaats van stoffen tafelkleden kunnen ook papieren tafelkleden worden gebruikt, die gemakkelijk kunnen worden vervangen als er iets wordt gemorst. En om die reden moet je natuurlijk ook wel de juiste tuinset hebben of kopen. Een dining loungeset past perfect in een dergelijke tuin.

Ook verse bloemen op de tafels zorgen voor een zomers gevoel. Voor het comfort moeten de banken zijn uitgerust met zitkussens. Bembelkettingen, die aan een parasol of de luifel kunnen worden gehangen, zien er ook bijzonder mooi uit. Er kunnen ook bierpullen op tafel worden gezet. Gevuld met servetten en bestek hebben gasten hier directe toegang. Als er een feestbuffet is, moet dit ook mooi versierd zijn met verse bloemen, wimpels en typisch Beierse versieringen. Het mag echter niet te kleurrijk zijn. De vuistregel is hier: hoe rustieker, hoe beter.

Verdere uitrusting voor je eigen biertuin

Nu is de biertuin ingericht. Er zijn echter een paar dingen die waarde toevoegen aan de biertuin om de juiste sfeer te creëren. Als het op milde zomeravonden langer duurt, raden we een lichtketting aan die niet alleen licht geeft, maar ook een echte feel-good-factor en een beetje romantiek. Een muziekinstallatie is ook geschikt om de sfeer te stimuleren. Ideaal zijn Bluetooth-boxen met een geweldig geluid en een lange batterijduur. Met de juiste playlist wordt de sfeer meteen gecreëerd. Het wordt bijzonder authentiek met meezinghits of Beierse brassbandmuziek.

Je eigen biertuin in huis
Schuiven naar boven