De mooiste stranden van Corsica

ajaccio

Het eiland Corsica heeft een gevarieerd kustlandschap dat zich uitstrekt over in totaal 1047 km. Het aanbod aan zwembaaien en stranden is navenant groot. Bijzonder mooie stranden zijn te vinden aan de noordkust van Calvi tot Saint-Florent en rond Cap Corse en aan de zuidoostkust tussen Porto Vecchio en Bonifacio. En hoewel Corsica in het hoogseizoen door veel vakantiegangers wordt bezocht, zijn er nog steeds rustige, vaak zelfs eenzame baaien rond het eiland. Veel van de stranden en baaien op Corsica hebben ondiep, langzaam aflopend water en zijn daarom ook perfect voor gezinsvakanties. We hebben de mooiste stranden van Corsica voor je geselecteerd:

Calvi

De zacht glooiende, fijnkorrelige zandbaai is vooral populair bij gezinnen met kinderen. De 5 km lange baai van Calvi heeft een imposante citadel op de achtergrond. Er zijn tal van restaurants en bars op het strand, evenals de mogelijkheid om ligstoelen en parasols te huren. Het kristalheldere water nodigt uit om te zwemmen en te ontspannen. Maar ook actiezoekers zullen hun gading vinden – want op het strand van Calvi worden tal van watersporten aangeboden. Wat is betreft is dit echt een van de mooiste bestemmingen Corsica.

Saleccia

De hagelwitte zandbaai wordt omgeven door een onbewoond en beschermd natuurlandschap, de zogenaamde Agreat-woestijn. De reis is een beetje inspannend via onverharde onverharde wegen (het beste zijn rondleidingen met voertuigen met vierwielaandrijving die ter plaatse kunnen worden gehuurd), maar je wordt beloond met kristalhelder water en een turkooisblauwe zee. Bijna zoals in het Caribisch gebied! Als u iets comfortabeler wilt, kunt u ook via het water het fijnkorrelige strand bereiken. Boottochten naar Lotu en Saleccia (alleen in het hoogseizoen) worden aangeboden vanuit Saint Florent en Ile Rousse.

Santa Giulia

De baai van Santa Giulia biedt een unieke Caribische flair in de Middellandse Zee. Het kristalheldere water, het fijne zandstrand en het brede scala aan watersporten zorgen ervoor dat deze baai een van de meest populaire van Corsica is. Het ondiepe water, dat in alle tinten blauw glinstert, is vooral een aanrader voor gezinnen met kinderen. Talrijke restaurants met lichte en mediterrane gerechten zorgen voor uw fysieke welzijn.

Palombaggia

Het strand van Palombaggia is een van de mooiste stranden van Corsica. De gelijknamige baai is omgeven door rode rotsen en wordt beschermd door een weelderig groen dennenbos in het achterland. Het witte zandstrand en het turkooisblauwe water verleiden tot dromen. Een kleurenspel van superlatieven! Het strand is erg druk, vooral in de zomermaanden, en is vooral populair bij gezinnen met kinderen vanwege het kalme water.

Pinarello

In de regio Porto Vecchio vind je het ene prachtige zandstrand na het andere. Een hoogtepunt onder hen is het fijnkorrelige strand van Pinarello. Het ligt ten noorden van de Golf van Porto Vecchio, beschut, omlijst door de geƫrodeerde stenen die zo typerend zijn voor de regio, in een baai en omzoomd met geurige dennen. Het zacht glooiende, kristalheldere water is bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen. Maar snorkelaars vinden er ook de beste omstandigheden om de diverse onderwaterwereld onder water te ontdekken.

Roccapina

De halvemaanvormige, pittoreske zandbaai met licht, fijn zand ligt aan de zuidwestkust, niet ver van Bonifacio, het zuidelijkste punt van het eiland. De turkooisblauwe zee spoelt rond een onvergelijkbaar zandstrand in het midden van een wild natuurlijk landschap. Het afgelegen strand van Roccapina, voorheen bekend als Pirates’ Cove, wordt bewaakt door een leeuwvormige rots die is uitgehold tot dit unieke natuurlijke spektakel.

De mooiste stranden van Corsica
Schuiven naar boven