Belangrijke tips voor de aankoop van je trouwring

Trouwringen

Toen de man en ik op zoek gingen naar een ring, ontdekte ik net als bij de fotograaf een klein beetje van de perfectionist in mij. Het was ons immers duidelijk dat naast de trouwfoto’s “alleen” de ringen ons in het dagelijks leven zouden vergezellen als blijvende aandenken en materieel symbool voor de trouwdag. Het was daarom voor ons belangrijk om mooie ringen te vinden die je na een jaar nog niet zou hebben “geplukt”, die van hoge kwaliteit en duurzaam zijn. En omdat ik weet hoe de ringzoektocht tal van vragen kan oproepen, heb ik een paar tips van de experts voor je

Trouwringen koopt u best enkele maanden voor de bruiloft, maar niet later dan twee maanden voor de bruiloft. Als je pas aan het einde van de huwelijksplanning aan je trouwringen denkt, en je hebt niet zoveel budget over als gepland (omdat iets veel meer kostte of omdat de droomringen meer kosten dan gepland), zou het een jammer dan om concessies te doen aan kwaliteit of de gewenste modellen. Trouwringen zijn immers een herinnering die je je hele leven elke dag draagt. Het komt zelden voor dat een juwelier of trouwringfabrikant de door u gewenste ringen in de juiste maten op voorraad heeft. Afhankelijk van het model kunt u na bestelling rekenen op een levertijd van maximaal 4 weken. Dan is er nog tijd om te overwegen voor een eventuele maataanpassing. Last but not least, nog minstens een week voor de zenuwen – want wie wil de trouwringen net voor de trouwdag ontvangen.”

Welk materiaal moet je kiezen? Mijn man en ik waren het snel eens, maar waar moet je op letten, ook als je bedenkt dat de trouwring elke dag wordt gedragen?

Voor trouwringen zijn 750 goud (vaak ook aangeduid als 18 karaat), 950 platina en het iets goedkopere 950 palladium het meest geschikt. Trouwringen met een laag goudgehalte zoals 333 en 375 goud of zelfs ringen van zilver dienen ook hun doel, maar zijn over het algemeen zachter, vertonen snel slijtage en worden dof. Het is daarom niet alleen prettiger om voor de symboliek bijzonder hoogwaardige materialen te kiezen.

“Vooral degenen die traditioneel hun trouwring aan de rechterringvinger dragen en ook rechtshandig zijn, moeten de ring afdoen voor alle werkzaamheden waarbij ze kunnen worden blootgesteld aan sterke schokken (bijvoorbeeld tuinieren, handwerk). Dit wordt met name aanbevolen voor diamanten ringen, omdat de diamanten uit de zetting kunnen springen als ze ernstig worden verbrijzeld. Zeer fijne ringen kunnen vervormd raken. Anders is het raadzaam te investeren in een zo hard mogelijke en kwalitatief hoogwaardige legering, zodat er zo min mogelijk gebruikssporen zijn. Alle trouwringmaterialen zullen echter na verloop van tijd meer of minder slijtage en krassen vertonen. Bij gematteerde ringen moet er rekening mee worden gehouden dat de matten na verloop van tijd zullen afwrijven en de ring zal gaan glanzen. Matten kunnen echter probleemloos worden nabewerkt. De beste manier om vet en vingerafdrukken van de ring te verwijderen, is door een fijne microvezeldoek te gebruiken zonder de ring te beschadigen. Bij iets zwaardere vervuiling kan de ring vooraf worden geweekt in een bad met warm water en milde zeep.”

Voor trouwringen van goud van de beste kwaliteit reken je rond de 1.000 euro. Zijn er diamanten of moeten de ringen bijzonder massief zijn, dan moet je rekening houden met 1.500 euro. Een paar platina ringen kost gemiddeld zo’n 1.700 euro, al zijn minder massieve modellen hier ook goedkoper. Als je een heel klein huwelijksbudget hebt, moet je minimaal 500 euro rekenen. 950 palladium is een goedkoop en ook zeer kwalitatief alternatief voor wit goud. Details zoals patronen of diamanten kunnen een mooi alternatief zijn voor een diamant. Het is ook een leuk idee om eerst heel eenvoudige trouwringen te kopen en dan later diamanten te laten zetten (bijvoorbeeld voor de huwelijksverjaardag of de geboorte van het kind).”

Want ik kan me voorstellen dat je vast zit te denken aan de volgende vraag: Hoe kun je op de bruiloft je ringen presenteren die passen bij jouw trouwstijl? Ik heb wat ideeën en voorbeelden voor je uitgezocht en voor je gefotografeerd. Ook is het prachtig om te zien hoe veelzijdig tijdloze trouwringen kunnen zijn. Dus fotografeerde ik hetzelfde paar ringen op een moderne manier en op een meer vintage-rustieke manier. Of het nu gaat om een ​​rustiek jute ringkussen of in een moderne, eenvoudige ringkom, een edele trouwring met diamant zijn heerlijk veelzijdig en onvergetelijk elegant. Mijn tip: Het stilistisch bijpassende ringkussen of een bijpassende ringschotel laten je ringen geweldig staan ​​op trouwfoto’s. Praat van tevoren met je fotograaf als je later zulke gedetailleerde foto’s wilt hebben als herinnering! Met romantisch-dromerige ringkussens in het borduurraam van “Zur lila Pampelmuse”, is het paar ringen perfect voor uw rustieke vintage of boho-feest. Met veel liefde handgeborduurd zijn de ringkussens kleine kunstwerkjes. Ik ben op dit moment aan het flirten met het motief omdat het ook na de bruiloft als wanddecoratie kan worden gebruikt!

Belangrijke tips voor de aankoop van je trouwring
Schuiven naar boven