5 redenen waarom houten horloges de beste herenmodestijl zijn

Zakhorloge

In het tijdperk van de smartphone en draagbare technologie hebben horloges een achterbank ingenomen als een onmisbaar accessoire voor heren. In termen van statussymbolen en de mogelijkheid om een ​​vleugje oude wereldklasse toe te voegen aan elk ensemble, zijn traditionele horloges echter nog steeds het accessoire bij uitstek. Aan de andere kant beginnen alle racehorloges, polschronometers en sporthorloges er na een tijdje hetzelfde uit te zien. Denk aan generiek, steriel, te perfect en saai als het gaat om de nieuwste high-end polskleding.

Houten horloges daarentegen voegen dat klassieke vleugje klasse toe met een unieke, naturalistische twist. Hoewel u, afhankelijk van de materialen en het vakmanschap, een bescheiden bedrag van $ 150 tot wel 5.000 Euro kunt uitgeven, wordt een houten horloge meteen het middelpunt van de aandacht en een onderwerp van voortdurend commentaar. Er zijn talloze redenen om een ​​houten horloge heren te bezitten, maar hier zijn de 10 beste om te investeren in een uniek uurwerk dat u en uw nakomelingen generaties lang zullen koesteren.

Meest unieke stijl horloge

Wanneer een horloge van hout is gemaakt, is het helemaal uniek. Geen twee horloges gemaakt van hardhout kunnen ooit hetzelfde zijn. De natuur is oneindig in zijn verscheidenheid, vooral als het gaat om houtnerf. De kleur, vorm, richting en breedte van de nerf varieert per boomsoort, de snede van het hout en de vlek die het bewaart. Het is onmogelijk om twee uurwerken identiek te laten lijken, zelfs als ze uit dezelfde boom zijn gesneden. Bovendien, zelfs als u een houten productiehorloge koopt, gebruiken de meeste ontwerpers meerdere delen van het hout om contrast en aanvulling te creëren tussen de componenten om de natuurlijke schoonheid van de houten stukken te versterken.

Houten horloges zijn milieuvriendelijk

Als natuurlijke hulpbron is hout altijd hernieuwbaar in vergelijking met metaal of plastic. Bomen groeien op elk bewoond continent ter wereld. Met de hoeveelheid verantwoord bosbeheer in de afgelopen drie tot vier decennia, komt de wereld niet snel zonder hout te zitten. Kunstenaars gebruiken hardhout, zachthout en zelfs bamboe om talloze kunstwerken te maken in de vorm van kasten, meubels, beeldhouwwerken en uurwerken. Bamboe is eigenlijk een van de beste houtsoorten voor het maken van horloges, omdat het sterk is, snel groeit en een lagere ecologische voetafdruk genereert dan de meeste traditionele hard- of zachthoutsoorten. Behalve dat het meer hernieuwbaar is dan metaal, vereist hout minder energie dan metaal wanneer mensen het herbewerken of machinaal bewerken.

Houten horloges zijn zeldzaam

De mogelijkheid om iets unieks, ongewoons en ongewoons te dragen dat een vleugje klasse en verfijning aan je garderobe toevoegt, doet zich zelden meer voor in dit tijdperk van de namaakproducten die iedereen online kan bestellen. Wanneer je je pols omhult met een houten horloge, wordt het meteen een voorwerp van bewondering en vaak ongeloof. Wen aan het refrein “Cool horloge, lijkt op hout… Oh, het is echt hout!” Houten horloges zijn niet alleen bijzonder ongewoon om te zien wanneer mensen op pad zijn, maar zijn ook volledig individueel dankzij de natuurlijke variaties in houtnerf. Niemand anders die je ontmoet zal ooit een horloge hebben dat identiek is aan dat van jou. Het maakt niet uit welk horloge van een groot merk u koopt, of het nu Timex of Rolex is, iedereen kan er een kopen die precies zo is als degene die u heeft. Alleen houten horloges zijn onmogelijk te dupliceren.

Houten horloges zijn modieus in de mode

Er is modieus, en dan is er zo modieus dat het nog steeds gedeeltelijk ondergronds is. Het dragen van een houten horloge om je pols of als zakhorloge geeft je net dat beetje extra waar zovelen naar hunkeren en niet in slagen om een ​​statement te maken of je te onderscheiden van de massa. Onderscheid uzelf met het accessoire dat altijd opmerkingen en complimenten aantrekt. Of je favoriete look nu ultramodern formeel of meer casual en natuurlijk is, een houten horloge in de juiste kleurtint met de juiste afwerking kan elke outfit perfect maken met precies de juiste finishing touch.

Voeg iets toe dat een nieuwe standaard zet voor mode onder je vrienden en collega’s, en krijg een houten horloge.

Verminderen, hergebruiken, recyclen

Veel houten horloges zijn gemaakt van gerecyclede of teruggewonnen houtbronnen, vaak specifiek geselecteerd op hun kwaliteit en bijdrage aan duurzaamheid. Dit voorkomt niet alleen de verkwistende verwijdering van oud hout door sloop of vernietiging, het biedt unieke verhalen voor elk horloge dat ambachtslieden maken. Stelt u zich eens voor dat u een houten horloge bezit dat is gemaakt van de dwarsbalken van een oud zeilschip of jacht? Of beter nog, een horloge laten ombouwen van een boerderij die eeuwen geleden is gebouwd.

Zoek zelf het hout voor het horloge, zoals een uurwerk dat is gemaakt van een boom die op het familieland of op het eigendom van uw familie stond en die moest worden gekapt of tijdens een storm werd geveld. Er zijn maar weinig geschenken die zo krachtig zijn als een permanent gebonden aan plaatsen en mensen van wie we houden, en een houten horloge gemaakt van teruggewonnen of gerecycled hout biedt die uniciteit.

5 redenen waarom houten horloges de beste herenmodestijl zijn
Schuiven naar boven