BerichtenDe juiste spiegel of spiegelkast voor de badkamer

Badkamerspiegel

Het maakt niet uit of de badkamer klein of groot is, een badkamer spiegel behoort tot de basisuitrusting van elke badkamer. Geen wonder, we kijken tenslotte allemaal meerdere keren per dag naar binnen. Of het nu is om make-up op te doen, om te scheren of gewoon om ervoor te zorgen dat je eigen look klopt. Maar moderne spiegels kunnen zoveel meer dan alleen de reflectie weerspiegelen. Met de juiste verlichting zorgen ze voor een bijzondere sfeer in de badkamer, vergroten ze slim kleine ruimtes of – in de vorm van een spiegelkast – zorgen ze voor extra opbergruimte.

Het aanbod aan spiegels en spiegelkasten is groot en past bij elke smaak, maar ook bij elke ruimte. In onze gids laten we zien waar rekening mee moet worden gehouden bij het kiezen van de juiste spiegel en welke ontwerpmogelijkheden dit biedt in de badkamer.

Simpele spiegel of ruime spiegelkast?

Het eerste dat u moet beslissen, is of een eenvoudige spiegel of een ruime spiegelkast beter geschikt is voor uw eigen badkamer. Een simpele spiegel heeft als voordeel dat deze maar een kleine diepte heeft en dus niet uitsteekt in de ruimte. Dit maakt het een goede keuze, vooral in kleine badkamers of het gastentoilet. Indien gewenst kan het worden gecombineerd met een plank die onder de spiegel wordt gemonteerd. Dit resulteert in praktische opbergmogelijkheden voor alles wat altijd binnen handbereik bij de wastafel moet zijn. Maar ook in een grote badkamer is een eenvoudige badkamerspiegel een stijlvolle optie. Als er voldoende ruimte is voor extra opbergmeubels in de badkamer, is een eenvoudige spiegel meestal voldoende. Cosmetica, verzorgingsproducten of scheermesjes kunnen in de andere badkamermeubels worden opgeborgen. De vlakke spiegel past er perfect in en laat de toch al grote badkamer nog ruimer lijken – vooral als deze grote afmetingen heeft.

Opbergruimte is in veel badkamers vrij schaars. De functionele spiegelkast kan hierbij helpen. Achter het spiegelfront is veel extra ruimte voor diverse drogisterijartikelen en andere badkamerbenodigdheden. Afhankelijk van het model zijn er planken of lades beschikbaar, en spiegelkasten hebben meestal ook minstens één stroomaansluiting. Moderne inbouwmodellen inspireren met een slank ontwerp dat zelfs kleine badkamers er niet rommelig uit laat zien. Ze verdwijnen praktisch in de muur en zijn nauwelijks van een gewone spiegel te onderscheiden.

Verlichting en extra’s

Welzijn speelt in de badkamer een doorslaggevende rol, de badkamer is immers allang opgeklommen van de natte cel naar het persoonlijke wellnesscentrum. Niet alleen de samenstelling van de meubels is bepalend voor een echte feelgood-sfeer, maar ook de juiste verlichting. Ook hier leveren spiegels en spiegelkasten een belangrijke bijdrage, want de meeste modellen zijn voorzien van led-verlichting of kunnen daarmee worden aangevuld.

Spiegelkasten of spiegels met rondom verlichting zorgen voor een bijzonder mooi licht. Zo’n spiegel is niet alleen een stralende blikvanger, hij verlicht ook het gezicht perfect en maakt make-up makkelijker. Schaduwen die oneffenheden in de huid zouden benadrukken, kunnen worden vermeden met een omringende lichtbron.

Energiezuinige LED’s worden nu overal als verlichting gebruikt. Of het licht koud of warm moet lijken, is een kwestie van persoonlijke smaak – beide zijn mogelijk. Overigens zou goede verlichting ook in een badkamer met natuurlijk daglicht belangrijk moeten zijn, want daglicht kan ook tot lelijke schaduwen leiden. Dimbare verlichting is ook aan te raden. Dit kan worden aangepast afhankelijk van het tijdstip van de dag of de gelegenheid. Gedimd licht zorgt voor de juiste sfeer voor een ontspannend bad, terwijl helder, helder licht effectiever is bij het scheren.

Dure spiegelkasten hebben vaak Bluetooth-functionaliteit en in sommige gevallen zelfs ingebouwde luidsprekers. Je streamt je muziek van je smartphone naar de spiegelkast en het bijbehorende geluidssysteem. Wilt u beslagen spiegeloppervlakken vermijden? Pas op voor spiegels met geïntegreerde spiegelverwarming. Ze voorkomen condensatie en geven je altijd goed zicht.

BerichtenDe juiste spiegel of spiegelkast voor de badkamer
Schuiven naar boven